Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Fitues i çmimit Oskar dhe i 11 çmimive të tjera kinematografike. Pas vdekjes së Mbretit, i cili ishte babai i saj, Borëbardha mbetet vetëm me njerkën. Njerka është xheloze për bukurinë e thjeshtë të saj dhe kërkon ta vrasë me çdo kusht. Për t’i shpëtuar njerkës, Borëbardha arratiset në pyll dhe strehohet në shtëpinë e 7 Xhuxhave.

Koha: 83 min